Commercieel Manager

Duiven, Gelderland, Netherlands

Description

Bedrijfsomschrijving:

De organisatie is een succesvolle en toonaangevende producent van onder andere Food en Feed Ingrediënts met een focus op de zuivelindustrie. Van oudsher richt de organisatie zich op het ontwikkelen, produceren en distriburen van ingrediënten voor nationale en internationale klanten.

Momenteel bevindt de organisatie zich in een professionaliseringsslag waarin de focus ligt op innovatie en operational excellence.

De doelstelling van de organisatie is het verbreden van de business door het ontwikkelen van nieuwe industrieën binnen de foodbusiness.


Functieomschrijving:

De Commercieel Manager is in samenwerking met de CEO eindverantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van de commerciële strategie van de organisatie op basis van de bedrijfsdoelstellingen. De focus ligt op het verwezenlijken van de strategische groeidoelstellingen en de ontwikkeling van de waardepropositie aan klanten binnen bestaande en met name nieuwe foodindustrieën.

De Commercieel Manager rapporteert aan de CEO en geeft leiding aan een team van 25 professionals binnen de afdelingen Sales, Marketing, Customer Service, R&D en Strategisch Inkoop.


Een aantal belangrijke verantwoordelijkheden:

 • Formuleren, vaststellen en uitwerken van het strategisch meerjarenbeleid ten behoeve van de commerciële richting van de organisatie;
 • Verbreden van de business van de organisatie naar ander type klanten binnen de foodindustrie en naar internationale, nieuwe markten;
 • Leidinggeven aan het commerciële team o.a. door het stimuleren van interne en externe samenwerking, het behouden en versterken van de vertrouwensrelatie met zijn of haar team, en het motiveren en ontwikkelen van medewerkers;
 • Roadmap voor nieuwe productontwikkeling en introductie bepalen en beheren.

 • Requirements

  Profiel:

  Onze kandidaat is een stevige commerciële leider die vanuit zijn of haar visie, expertise en ervaring weet bij te dragen aan de professionaliseringsslag van de organisatie. Zowel het meebrengen van een groot netwerk binnen de foodsector, als het netwerken in diverse nieuwe markten is essentieel in het verder uitbreiden van de business van de organisatie.

  De Commercieel Manager is ondernemend en heeft een hands-on mentaliteit. Hij of zij voelt zich thuis in een organisatie waarin nauwe en actieve betrokkenheid in de verschillende lagen in de organisatie verwacht wordt.

  Belangrijke vereisten:

  Benefits

  Uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.


  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Renée Coret – den Otter

  E: [email protected]

  T: +31 73 615 4700

  Apply for this job