Directeur Inkoop

Eindhoven, North Brabant, Netherlands · A high tech service provider

Description

Organisatie

Onze opdrachtgever is een wereldwijde leverancier van hightech kapitaal- en consumenten apparatuur en is betrokken bij de ontwikkeling en assemblage van industriële systemen voor de Semiconductor industrie, Healthcare industrie en Analytical industrie. De hoogwaardige mechanische precisie-onderdelen, machine-assemblages en vacuümsystemen worden geassembleerd in zowel cleanroom- als non-cleanroom-omgevingen. Als dienstverlener realiseert de organisatie ook precisiecomponenten en -modules van hoge kwaliteit voor toonaangevende klanten in de hightech industrie.


Positie

Deze toonaangevende en sterk groeiende organisatie wordt steeds verder geprofessionaliseerd. Om de groei te realiseren wordt van afdeling Inkoop een substantiële bijdrage verwacht. Om deze transitie tot stand te brengen is de organisatie op zoek naar een Directeur Inkoop die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en implementeren van de inkoopstrategie, de algehele productiviteit op ingekochte producten en het voeren van strategische onderhandelingen met leveranciers. Hij/zij zorgt voor het optimaliseren en beheersen van de inkoopprocessen en slaat de brug naar productie, supply chain en planning om zo de best passende strategie te bepalen. Daarnaast ontwikkelt hij/zij een toekomstvisie met betrekking tot make or buy, brengt verbeteringen in de interne (inkoop) organisatie aan en communiceert en borgt deze veranderingen helder in de organisatie. De Directeur Inkoop geeft leiding aan een team van 19 inkopers verdeeld over drie verschillende afdelingen, namelijk Project, Strategic en Tactical Buyers. De standplaats van de functie betreft Eindhoven.


Hoofdverantwoordelijkheden

Requirements

Kandidaatprofiel

De ideale kandidaat heeft een sterke drive, is energiek en heeft een sterke interesse in het opzetten en op professionele manier uitbouwen van een inkooporganisatie bij een middelgroot bedrijf. Hij/zij is een sterke en pragmatische leider met een hands-on mentaliteit die, wanneer nodig kan incasseren, maar met name vertrouwen uitstraalt en in staat is om een duidelijke visie te vertalen naar uitvoerbare plannen. Hij/zij werkt hierbij resultaatgericht, mensgericht en taakgericht. De ideale kandidaat zal het goede voorbeeld geven en beschikt over sterke en communicatieve vaardigheden; is benaderbaar, empathisch en in staat om contact te onderhouden met alle niveaus in en buiten de organisatie.Idealiter heeft de kandidaat werkervaring binnen een groeiende organisatie. Hij/zij is gewend om in politieke krachtenvelden te opereren en heeft een bewezen trackrecord op het gebied van leidinggeven binnen inkoopmanagement op zowel strategisch als tactisch gebied. Hij/zij is sterk gericht op samenwerking en het leggen van verbindingen tussen mensen. Hij/zij enthousiasmeert en laat de afdeling klantgericht functioneren. De diversiteit aan kwaliteiten van de medewerkers benut hij/zij optimaal en is daarmee een coachend leider in hart en nieren.

Profieleisen

Benefits

Uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, PMT en 38 vakantiedagen.

Apply for this job